Tack!

Tack!
Ett stort tack till våra lärare Maríanna och Arthur.

onsdag 2 juni 2010

Presidenter och protester

Idag öppnade konferensen på allvar i stora konferenssalen. Den innehöll faktiskt i stort sett samma punkter som ett årsmöte i lokalavdelningen; val av ordförande, val av sekreterare och så vidare. Invigningen "stördes" två gånger av människor som protesterade mot avrättningen av fackligt och politiskt aktiva i Iran.
Efter invigningen höll Schweitz president Her Exellency Ms Doris Leuthard ett tal till ILO och konferensen, utan störningar, säkerheten var rigorös när hon vistades i byggnaden.
Vi åt lunch i FNs kantin och njöt av solen och parken en stund innan det var dags för Domestic Workers gruppmöte på arbetstagarsidan. Vi satt på läktaren i ett överfullt konferensrum , utan hörsnäckor, mindre lyckat. Efter skulle alla tre parterna mötas i en annan sal, det visade sig komma så mycket människor att mötet flyttades till stora konferenssalen. Decent work for domestic workers verkar vara det hetaste ämnet just nu. Det var otroligt givande att lyssna på de olika parternas anföranden. Arbetsgivarna hade såklart argument mot en konvention och regeringarna skiftade i uppfattning.
Efter mötet käkade vi en bit mat och gick tillbaka till hotellet. Jag är grymt trött av alla intryck, men har en otroligt skön känsla i magen att detta är något som verkligen påverkar arbetstagare världen över på ett positivt sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar